Tietoa korumateriaaleista | Feebe.fi
Suomi

🎁 Toimitukset 1-3 arkipäivässä | Ilmainen toimitus yli 80 € tilauksille | 30 pv palautusoikeus

Tietoa korumateriaaleista

Mitä korut oikein pitävät sisällään? Tässä artikkelissa käsittelemme yleisimpiä korumateriaaleja, joita myös itse käytämme valikoimassamme.

Kullattu 925-Hopeakoru betonialustalla

Kulta

Kulta on ehkä kaikkien aikojen suosituin korumateriaali – eikä turhaan. Se on sekä näyttävä että arvokas materiaali. Jo muinaisen Egyptin ajoista lähtien kullasta on tehty näyttäviä koruja ja sen arvo on ollut korkea. Joidenkin lähteiden mukaan kulta oli niin arvokasta egyptiläisille, että sitä pidettiin ”jumalien ihona”.  

Puhdas 100% kulta, eli 24 karaatin kulta ei ole paras vaihtoehto korumateriaaliksi, sillä se on hyvin pehmeää. Yleensä koruissa käytetään 18 tai 14 karaatin kultaa. Seosaineina voidaan käyttää esimerkiksi hopeaa, kuparia tai sinkkiä.

  • 18 k kullassa on 75% puhdasta kultaa (leima 750)  
  • 14 k kullassa on 58,5% puhdasta kultaa (leima 585)  

Feeben koruissa käytetään yleensä 18K kultaa. Valikoimastamme löytyy niin sanottuja ”kullattuja” tai ”kultapinnoitettuja” koruja, joiden pohjamateriaali on ruostumatonta terästä.  

Hopea

Hopea on kullan tapaan ollut suosittu korumateriaali jo pitkään historiassa. Sen arvo oli itseasiassa muinaisessa Egyptissä kultaa korkeampi. Silloin hopea oli harvinaisempaa ja sitä pidettiin todella arvokkaana. Sittemmin hopean hinta on laskenut, sillä sitä on saatavilla paljon enemmän kuin kultaa.

925-Hopea

Puhdas hopea on itsessään liian pehmeää käytettäväksi koruissa, joten siihen lisätään muita metalleja kovikkeiksi. 925-Hopea tarkoittaa 92,5 prosenttista hopeaa. Loput ovat usein kuparia, sinkkiä tai platinaa. 

Ruostumaton teräs

Ruostumaton teräs on edullinen, mutta laadukas korumateriaali. Ruostumatonta terästä käytetään monipuolisesti myös muissa tarvikkeissa, kuten ruoanlaittovälineissä, autoissa ja rakentamisessa. Se on todella kestävää.

  • Ruostumaton teräs koostuu useimmiten raudasta ja muista seosaineista, kuten kromista ja nikkelistä. Nikkeli on kuitenkin sellaisessa muodossa, että se ei vapaudu iholle ja on siksi turvallinen käyttää, eikä useimmiten aiheuta allergiaa. Feeben korut eivät sisällä nikkeliä.  
  • Ruostumaton teräs on väriltään hieman tummempi ja ei ihan niin kiiltävä kuin hopea.

Tutustu Feeben koruvalikoimaan tästä.

Suomen tyylikkäin koruvalikoima banneri