FAQ – Feebe.fi
Suomi

Ilmainen toimitus yli 80 € tilauksiin

FAQ

Miten voin seurata lähetystäni?

 

Tilaustasi voit seurata "Seuraa lähetystä" sivulta. Pääset tästä seuraa lähetystä sivulle.

Suojaako Facemask koronavirukselta?


Facemask ei ole varsinainen suojavaruste, tai sertifioitu hengityssuoja. Kangas- sekä kirurgiset maskit eivät suojaa käyttäjää COVID-19-tartunnalta. Maskit kuitenkin ehkäisevät tartuntaa aiheuttavien pisaroiden leviämistä uloshengityksen tai yskän mukana, sekä vähentävät suoraa kosketusta omien kasvojen kanssa. Suuri osa taudinkantajista on oireettomia henkilöitä, joten maskien käyttö voi auttaa hillitsemään tartunnan leviämistä. Tämän hetkisen tilanteen takia on hyvä välttää turhaa ihmiskontaktia, mutta mikäli sitä ei voida välttää, on hyvä käyttää lisävarusteena myös maskia. Huomaathan, että käsihygienia on edelleen kaikista tärkeintä.

 

Miten maskia tulee käyttää?

Pandemian aikana hygienian merkitys kasvaa entisestään. Ota siis huomioon seuraavat tekijät:

1. Käsihygienia

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja vältä maskin turhaa koskettelua. Käytössä maski kerää kosteutta ja pisarat voivat levitä sormien kautta. Pyri siihen, että kosketat maskia ainoastaan sen kiinnityslenkeistä. Tutustu alla käyttöohjeisiin tästä.

2. Facemask on lisävaruste, ei suojautumiskeino

Muista huolehtia ensisijaisesti käsihygieniasta ja vältä turhaa ihmiskontaktia. Sen lisäksi voit käyttää lisävarusteena maskia. Kangas -sekä kirurgiset maskit eivät suojele käyttäjää COVID-19-partikkeleilta.

3. Hengitysvastus
Kasvojen ja ulkoilman välinen materiaali lisää hengitysvastusta, joten esimerkiksi vakavasta astmasta tai muusta hengitystien vajaatoiminnasta kärsivän henkilön kannattaa keskustella ensin lääkärin kanssa juuri hänelle sopivasta vaihtoehdosta.

 

Mitä jos tilaan useamman maskin?

Jos tilaat kerralla enemmän kuin 4 maskia, tulevat maskit useammassa kirjekuoressa kotiisi.